Κυκλοφορικό

Ασκήσεις εν τω βάθει Θρομβοβλεβίτιδας

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η Ε.Β.Θ. (Εν τω βάθει θρομβοφλεβίτιδα)Οι παρακάτω ασκήσεις που πρέπει να γίνονται κάθε μισή ώρα, κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού, σκοπό έχουν να ενισχύουν τη ροή του αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία και ειδικότερα στις φλέβες, ώστε να γίνεται με καλύτερες συνθήκες η επαναφορά του φλεβικού αίματος στην καρδιά.

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ

 Ασκήσεις εν τω βάθει Θρομβοβλεβίτιδας

 

 

 

 

 

 

 

Σχήμα 1

Κινήστε στον αέρα το πόδι από τον αστράγαλο και κάτω σε κυκλικές κινήσεις και τα δάκτυλα (κυρίως ο μεγάλος δάκτυλος που διαθέτει μεγάλη κινητικότητα περί τον άξονά του).
Διάρκεια άσκησης: 15-20 φορές.

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΤΕΡΝΑΣ – ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΑΚΤΥΛΩΝ

 

Ασκήσεις εν τω βάθει Θρομβοβλεβίτιδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχήμα 2

1ο στάδιο: Αρχίστε την άσκηση με το πόδι τοποθετημένο πάνω στο δάπεδο. Μετά ανασηκώστε την πτέρνα και των δύο ποδιών συγχρόνως όσο το δυνατόν ψηλότερα, πατώντας στο δάπεδο με τα δάκτυλα του ποδιού. Κινείστε κατά τον τρόπο αυτόν πάνω κάτω το πόδι πολλές φορές (15-20).
2ο στάδιο: Πατήστε με τις φτέρνες πάνω στο δάπεδο και κινείστε το μπροστινό μέρος του ποδιού αριστερά και δεξιά αλλά κυκλικά περί τον άξονα του αστραγάλου και της πτέρνας (15-20 φορές).

ΑΝΥΨΩΣΗ (ΑΝΕΒΑΣΜΑ-ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ) ΤΩΝ ΓΟΝΑΤΩΝ

 

Ασκήσεις εν τω βάθει Θρομβοβλεβίτιδας

 

 

 

 

 

 

 

Σχήμα 3

Με την πλάτη του καθίσματος του αεροπλάνου σε όρθια γωνία και με την πλάτη του ταξιδιώτη να στηρίζεται πάνω σ’ αυτή, πατώντας τα πόδια πάνω στο έδαφος του αεροπλάνου, ανασηκώστε το αριστερό γόνατο και μετά το δεξί γόνατο.
Κρατήστε τα γόνατα σε κάμψη το ένα μετά το άλλο 3΄΄-5΄΄.
Διάρκεια άσκησης: 20 φορές για κάθε πόδι.

ΚΑΜΨΗ ΓΟΝΑΤΩΝ

 

Ασκήσεις εν τω βάθει Θρομβοβλεβίτιδας

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχήμα 4

Με την πλάτη του καθίσματος σε όρθια θέση, σιγά-σιγά σκύβετε προς τα εμπρός ενώ συγχρόνως με τα δύο χέρια αγκαλιάζετε το γόνατο και το φέρνετε προς το θώρακα. Κρατήστε το γόνατο 15΄΄ στην παραπάνω θέση. Άσκηση που γίνεται 10-15 φορές και στα δύο γόνατα.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΑΙΜΟΥ – ΩΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ


5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχήμα 5

Αρχίστε κρατώντας το κεφάλι σε όρθια θέση. Η άσκηση αρχίζει χαμηλώνοντας το δεξί αυτί στο δεξιό ώμο με σύγχρονη περιστροφή του κεφαλιού προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να αντικρύσετε τα γόνατά σας.
Το ίδιο επαναλαμβάνεται από την αριστερή πλευρά.
Διάρκεια άσκησης: 15-20 φορές.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΩΜΩΝ

 

Ασκήσεις εν τω βάθει Θρομβοβλεβίτιδας

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχήμα 6

Κινήστε τους ώμους, πρώτα το αριστερό και μετά τον δεξιό, κυκλικά, γύρω από τον άξονά τους. Τοποθετήστε τον ώμο σε πρόσθια θέση και μετά σε οπίσθια θέση – έκταση.
Διάρκεια άσκησης: 15-20 φορές.

e-genius.gr ...intelligent web software