Γενικά Θέματα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ  

Η χορήγηση των εμβολίων mRNA κατά COVID 19 σε παγκόσμια κλίμακα, έχει ξεπεράσει το 80% του συνόλου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση του COVID 19.

Παράλληλα αναφέρεται ότι οι γενικοί εμβολιασμοί αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα παγκοσμίως στον τομέα της υγείας. Έχουν σωθεί 2 έως 3 εκατομμύρια ζωές σε παγκόσμια κλίμακα, διασώζοντας συνανθρώπους μας από αναπηρία και ανίατες ασθένειες. Παράλληλα με τα γεγονότα αυτά η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκρίνει το 8ο εμβόλιο κατά του Covid 19 με χορήγηση σε άτομα 16 ετών και άνω.

Παρόλα τα αναμφισβήτητα αντικειμενικά δεδομένα εξακολουθεί να υφίσταται μια παραπληροφόρηση που έχει λάβει μορφή παγκόσμιας επιδημίας ,που αφορά την αποτελεσματικότητα και όλες τις δράσεις των εμβολίων COVID 19.

Υπάρχει μια ρήση σύμφωνα με τον Τζον Ντιντιμ (1934-2021) η οποία είναι η εξής: “ Λέμε στον εαυτό μας ιστορίες προκειμένου να ζήσουμε”.

Η κάθε αυτοεξαπάτηση αποτελεί τον πιο βολικό τρόπο επιλογής και χαρακτηρίζει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, μία μεγάλη μερίδα κοινού που εμφανίζεται σε κάθε δύσκολη εποχή, εποχές πανδημίας όπως π.χ. πανδημία COVID-19, και έχει σαν τελικό αποτέλεσμα την ανάμειξη συναισθήματος, επιθυμιών με την πραγματικότητα.

Ο αιφνιδιασμός και η έκπληξη όμως είναι τεράστια, όταν καταρρακωθούν, όταν αμφισβητηθούν, τα παραπάνω πιστεύω τους, και αποκαλυφθεί το σαθρό υπόστρωμα που πολλές φορές ασυνείδητα έχουν δημιουργήσει μικρές συνήθως ομάδες ανθρώπων.

Το συνολικό αποτέλεσμα που προκύπτει καταλήγει σε προβληματισμούς και ερωτηματικά με μεγαλύτερες διαστάσεις και επιπτώσεις, από τα αρχικά αυτοεξαπατητικα δεδομένα.

Εκτός όμως από αυτά τα άτομα, που ασυνείδητα παραπλανώνται, κυκλοφορούν και τα πλήρως συνειδητοποιημένα άτομα που έχουν σαν στόχο τους την παραπληροφόρηση, την παραπλάνηση, τη δημιουργία δυσπιστίας και φόβου, που βασίζονται στην εκμετάλλευση της άγνοιας και κυρίως ίσως καλής πίστης μερίδας των ατόμων της κοινωνίας μας.

Τα παραπάνω έχουν εμφανιστεί στην πανδημία του COVID 19 και αφορούν κυρίως τον εμβολιασμό, που πλέον έχει αποδειχθεί, ότι αποτελεί το μοναδικό ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της πανδημίας με τελικό επιθυμητό στόχο τον ετήσιο εμβολιασμό κατά του COVID 19.

Αυτοί οι; “ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ” που επιδιώκουν την προσωπική προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και την προβολή φιλόδοξων ιδεών, δημιουργώντας τον.

“ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ” με κατασκευασμένα κατά την κρίση τους επιστημονικά δεδομένα.

Η παραπληροφόρηση προκαλεί αλλοίωση των επιστημονικών γνώσεων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία, επιδιώκει κατάργηση της προληπτικής ιατρικής, ενώ παράλληλα αλλοιώνει τη συμπεριφορά των ατόμων δημιουργώντας δικαιολογημένες φοβίες, φόβους, επιφυλάξεις που συνοδεύουν κάθε καινούργια κατάκτηση της επιστήμης.(συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη δημιουργία των mRNA εμβολίων)αλλά και για το σύνολο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. Τα παραπάνω φαινόμενα δεν έχουν εμφανιστεί στον ελληνικό χώρο μόνο, αλλά αποτελούν πλέον παγκόσμιο φαινόμενο, που ονομάζεται πλέον

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΕΝΔΗΜΙΑ που προωθείται μέσω του διαδικτύου και μέσω των κοινωνικών δικτύων (Instagram, Τουίτερ, facebook κτλ.).

Στο σύνολο αυτό της παραπληροφόρησης αναφέρεται με αληθοφάνεια πληθώρα πληροφοριών, οι οποίες συνήθως αποτελούν μείγμα σωστών και ψευδών πληροφοριών με τελικό στόχο τη δημιουργία φόβου σύγχυσης, δυσπιστίας προς το σύνολο των αποφάσεων πολιτικών, κυβερνητικών, ιατρικών πράξεων.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί ίσως ότι οι πιεστικά παροχές αυξημένης πληροφόρησης από

“ειδικούς” στα θέματα της πανδημίας, γνωστών επιστημόνων, αλλά και αγνώστων, οι οποίοι με το σύνολο των συμβουλευτικών απόψεών τους, πλασάρουν συνήθως και τις δικές τους προσωπικές σκέψεις, με τελικό αποτέλεσμα να επιτείνουν τη σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό του κόσμου και να αλλοιώνουν ακόμα και τον κίνδυνο της πανδημίας.

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΕΝΔΗΜΙΑ , η παραπλάνηση δεν αφορά μόνο το εμβόλιο κατά του covid 19,την πανδημία που έχει θανατώσει εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο, αλλά παράλληλα και πλασάρισμα φαρμάκων, με ελκυστικές ονομασίες. Σκευάσματα, τα οποία καταπολεμούν “πάσα νόσο», όπως καρκίνο, παχυσαρκία, σεξουαλική ανικανότητα, άνοια. Η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, δεδομένου ότι είναι ακατόρθωτος ο έλεγχος των μαζικών μέσων ενημέρωσης ,μπορεί να γίνει με ενίσχυση της πληροφόρησης του κοινού, με χρήση ενημερωτικών μηνυμάτων, με σκοπό την αυξημένη ενημέρωση εκπαίδευση, και την φιλική προσέγγιση του κάθε ατόμου.

Στην προσπάθεια αυτή της ενημέρωσης στο στενό περιβάλλον των ασθενών που παρακολουθεί τακτικά με οικογενειακά και κοινωνικά κριτήρια. Επίσης με προσεκτική συναισθηματική και φιλική προσέγγιση των αρρώστων και του περιβάλλοντος τους ,ώστε να δημιουργηθεί έτσι, ένα σοβαρό ανάχωμα στην παραπληροφόρηση αυτή.

                                                                                                         Dr. Νίκος Καλλιακμάνης

Ref: Science - “ΒΗΜΑ” Ιανουάριος 2021

       Βικιπαίδεια

      

e-genius.gr ...intelligent web software