• Αρχική

Πνευμονική Εμβολή (Π.Ε.)

Η διάγνωση πνευμονικής εμβολής εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη και γίνεται ακόμα δυσκολότερη γιατί η σοβαρότητα της διάγνωσης, ή αντιπηκτική αγωγή που πρέπει να δοθεί μετά τη διάγνωση θα πρέπει να συνδυαστεί με τα διαγνωστικά μέσα, κλινικά και εργαστηριακά, κυρίως απεικονιστικά που δεν διατίθενται πάντα σε όλα τα ιατρεία, δεδομένου ότι συμβολή στην τελική διάγνωση ΠΕ είναι:

1Spiral CT πνευμόνων

2Scanning πνευμόνων, αραιώσεως – αιματώσεως

3Αγγειογραφία πνευμόνων.

Και επειδή η ιατρική ορίζεται σαν επιστήμη της αβεβαιότητας και τέχνη των πιθανοτήτων, ρόλο τελικά αποφασιστικό διαδραματίζει η εμπειρία του γιατρού.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Καταπληξία (Πτώση της αρτηριακής πίεσης – υπόταση)

Καταπληξία (Πτώση της αρτηριακής πίεσης – υπόταση)Έχει χρησιμοποιηθεί με πολλές έννοιες και περιγράφει το αιφνίδιο απρόσμενο σύμβαμα από αίτιο ψυχικό, φυσικό, χημικό ερέθισμα. Για παράδειγμα, ηλεκτρικό σοκ, ψυχικό σοκ, σοκ από φόβο. Η καταπληξία είναι κατάσταση κατά την οποία η παροχή και άρδευση αίματος στους περιφερικούς ιστούς είναι ανεπαρκής για την λειτουργία και ζωή και συνήθως συνοδεύεται από ελαττωμένη περιφερική κυκλοφορία, πτώση αρτηριακής πίεσης και ολιγουρία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής (Α.Κ.Α.)

Ανεύρισμα ΚοιλΙακής Αορτής (Α.Κ.Α.) Νόσος που καταλήγει συχνά σε θάνατο. Εμφανίζεται σε άτομα μεγάλης ηλικίας και αποτελεί σε ποσοστό 1-3% αιτία θανάτου σε ηλικίες 65-74 ετών. Σαν ανεύρυσμα ορίζεται η μόνιμη διάταση μιας αρτηρίας κατά 50% της φυσιολογικής διαμέτρου της.

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software