• Αρχική

Βιογραφικό Dr. Νικολάου Καλλιακμάνη

kalliakmanisΕφοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’όπου και αποφοίτησα το έτος 1969.

Μετά την υποχρεωτική διετή θητεία στο στρατό, και την αντίστοιχη σε επαρχειακό Ιατρείο (Ιατρείο Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας) έλαβα την ειδικότητα στην εσωτερική παθολογία στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΙΓΝΑ). (τέλος λήψης ειδικότητας 1973- Αύγουστος). Έγινα πανεπιστημιακός βοηθός στην Πανεπιστημιακή Κλινική Παθολογίας στο ΙΓΝΑ.

Το 1974 έλαβα τον τίτλο του Διδάκτορα με θέμα διατριβής «Ποσοτικός προσδιορισμός ανοσοσφαιρινών στη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Το έτος 1975 έλαβα τον τίτλο του Επιμελητή κλινικής στην έδρα Παθολογικής Φυσιολογίας
 ( Νοσοκομείο «Λαικό»).

Το έτος 1980 με Υποτροφία της Ιατρικής Σχολής εφοίτησα στο “General Hospital” του Καναδά ( επαρχία Μανιτόμπα) και ειδικά στο Ανοσοπρωτεινικό τμήμα του νοσοκομείου- πανεπιστημίου, όπου ασχολήθηκα με την ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ σε επίπεδο εργαστηρίου και κλινικώς.

Το 1981 τοποθετήθηκα με πανελλαδική προκύρηξη Ε.Σ.Υ. του εστη θέση του Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», όπου παρέμεινα 8 χρόνια.

Την ίδια χρονιά με την διατριβή «Νεφελομετρικός Προσδιορισμός Ανοσοσυμπλεγμάτων σε Αυτοάνοσα Νοσήματα» έλαβα τον τίτλο του Υφηγητή Παθολογίας (Επίκουρου Καθηγητή).

Από το 1982 έχω αναλάβει την διεύθυνση της Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Π. Φαλήρου (ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ).

e-genius.gr ...intelligent web software